MENGENAI SUSU KAMBING
Susu kambing kaya dengan protien, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan, antiarthritis serta antibarah. Ia mengandungi antibodi untuk merawat penyakit gastrik, demam kuning, lelah, penyakit kulit, memulih tenaga batin, sakit jantung peringkat awal, ulser perut serta membantu dalam pembentukan tulang dan gigi. Ia juga sering dijadikan bahan membuat dadih, ais krim, keju dan mentega. Industri komestik juga mengeluarkan produk berasaskan susu kambing seperti syampu, krim muka, sabun dan krim pencukur.
Penyelidikan : Pusat Maklumat Utusan
Sumber Nutrien Susu Kambing
Tenaga, Vitamin B2, Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C
Protein, Vitamin D, Vitamin B12, Inositol, Asid Folik
Lemak, Zat Besi, Sodium, Selenium, Potassium
Karbohidrat, Kalsium, Gula
Rujukan: Lustrel Labarotary, Perancis
1/ Susu terbaik selepas susu ibu
2/ Tidak menyebabkan alahan
3/ Kuatkan sistem imunisasi
4/ Bersifat alkali
5/ Tingkatkan daya kepekaaan, tumpuan dan ingatan
6/ Lancarkan sistem penghadaman dan usus
7/ Membantu mengubati kanser, demam kuning, gastrik, ulser, asma(lelah), penyakit
8/ kulit dan sukar tidur
9/ Membantu merawat sengugut, darah tinggi, lemah jantung, kencing manis, batuk kering dan gout
10/ Imbangi gula dalam darah dan kolestrol
11/ Menguatkan jisim tubuh yang sihat(tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan tisu saraf
12/ Memulihkan tenaga batin
13/ Awet muda
informasi yang sangat bermanfaat makasih gan sharenya
ReplyDeleteSusu Kambing Etawa
GLuta Drink